Pippi provar Rallylydnad...

Med Andreas, som är sambo med min dotter Kinna. Han har fått en del att bita i men hon är faktiskt riktigt duktig.
Idag, dagen efter kurs var hon väldigt trött kan jag säga.
Fick hålla henne borta från dagbarnen, till deras stora besvikelse.
På kvällen hade vi möte i utbildningssektorn på klubben. Där fick hon göra bekanskap med en Schäferhanne som heter Zingo, så snäll och klok.

Måndag

Fick återigen "lov" att lämna allt arbete hemma för att ta med lilla Pippi ut i skogen med Susanne J igen.
Idag presenterade vi trut, knipa,och en blodig skata.
Flamma som aldrig ville ta fågel i munnen tog dem alla tre utan problem och levererade dem snabbt och snyggt.

Toker tog truten efter lite övertalning och lämnade av dem med godkänt betyg han också. Likaså gjorde Pippi, hon vill gärna behålla dem själv så vi har en del arbete att göra med detta. Annars är hon en snabb och följsam liten tik. Hon klarade fakriskt lite lydnadsmoment okopplad trots att Flamma och Toker befann sig väldigt nära. <det gäller ju att passa på med störningsträning så ofta man får möjlighet.

Knipa och skata låg inte högt i kurs hos någon av de båda ungdomarna.

Susanne och tre svartingar.


Flammat i farten.



Toker sköter sig så bra.

Full fart in till Matte.



Rätt i handen.


Pippi







Underbara påskdagar...

Annat kan man inte säga, åtminstone inte om man bor i Floda. Vädrets makter har förbarmat sig över alla oss vintertrötta och glatt oss med sol och värme. Underbart och efterlängtat.

Helgen har gått i arbetets tecken, vi har passat på att ta vid där vi var tvugna att avsluta förra sommaren. Dvs målat altanen, färdigt är synd att säga men vi är på god väg.

För övrigt har vi begåvats med de bästa barn man någonsing skulle kunna önska sig. De finns alltid tillhands när man behöver dem. Underbara ungar!!! Tusen tack för allt ni har hjälpts oss med. Ni är alla var sin liten klippa.

Lilla barnbarnet Gabriella har passerat sin 5-års dag och fick sin första kanin, en liten hermelinpojke som hon döpt till Erik Saade. :)



Livet går vidare...

Påskaftons förmiddag, vi packar ryggan med fågel och dummies för att Träffa Susanne J och hennes två Flattar Flamma och Toker.
Toker skall introduceras i jaktens mysterium. Så det passar bra att träna tillsammans eftersom Pippi behöver sin dos av aktivitet hon också.
En ny upptäckt gjorde jag, första linjetaget sprang Pippi förbi och vi såg hur hon sökte. Det var uppenbart att hon hade fullt klart för sig vad hon skulle leta efter.... Och det var inte Susannes dummy hon hade i åtanke. Hon visste att det skulle lukta Matte om dem. Inte förrän jag gick upp och tog i den tog hon den med en min som förklarade hur dumma vi var som inte förklarat det med en gång. En nog så viktig lärdom, använd dig av andras dummy medan valpen är liten.... ;)

Det blev en fantastisk dag där vi fick både Flamma och Toker att plocka upp fågel. Pippi tyckte att det var något hon kunde behålla själv, men till sist insåg hon att matte ville ha den och kom in med den vid det här laget ganska medtagna måsen. Där blev det dunderbelöning i godispåsen och vi avslutade träningen.
Påskdagen blir det lite vila sedan blir vi på´t igen annandagen. Härligt!

Susanne och Flamma på väg till ett linjetag.



När blir det min tur undrar Toker 12 mån.


Pippi lyssnar noga....


Wow, där är ju min Matte!

Åtta år...

sätter sina spår. Åtta år av kärlek och vänskap. Åtta år av träning och respekt. Åtta år av lek och bus är nu över.
Idag beslutade vi att säga adjö till den vackraste och snällaste och mest lojala hund jag någonsin träffat.
Nu följer en tid av ytterligare tomhetskänsla, först Tiffy och nu Tanja. Båda lämnade oss i aprilmånad.
stackars liten Pippi som har blivit orolig och gör sina behov inomhus nu istället.
Det är en sorglig påsk i år. Tanja du fattas oss så oerhört!







En underbar dag...

Det blir perfekt för en skogspromenad. Lite träning med dummies varvat med gå fint i skogen och komma på inkallning. Dessutom har vi börjat lite smått med att sitta på signal från visselpipan. Tanja lilla prinsessan fick nöja sig med ett tuggben och stanna i soliga trädgården.








En lekfull eftermiddag...

Grannen Sofia dök upp med sin lilla Selma, en liten engelsk bulldogg på 12 veckor.
De båda töserna fann varandra direkt










Hej då Selma kom snart tillbaka!



Ibland känns livet orättvist...




Tanja är jättedålig och jag får vara glad för varje dag hon finns hos oss. Det var ingen lunginflammation... Det var en Dilaterad Kardiomyopati Dvs säg en hjärtmuskelsjukdom som vanligen drabbar riktigt storvuxna hundar. En sjukdom som i vissa fall kan vara ärftlig men också orsakas av inflammationer och infektioner. Om den är ärftlig visar den sig då hunden är mellan 4-10 år.

I Tanjas fal skulle jag nog tro på inflammerade leder. Hon har ju en ruskig atros i sin ena axelled.
Denna underbara hund  som gett mig så mycket kärlek genom åren. Som aldrig nekat till att träna med mig. Som alltid vill finnas vid min sida.
Jag kommer aldrig att få uppleva en så underbar liten kamrat igen. Jag är så rädd att livet också skall sluta för henne snart....Det är tungt att leva just nu.


Tiffay har lämnat oss...

I
13 år har hon varit vår källa till glädje och i tretton år har vi kämpat ihop.  Hon på sitt sätt och jag på mitt. Hennes vackra ögon, hennes bestämda men milda sätt följer mig fortfarande i mitt minne.

 Att livet kan ta så fort slut, innan man ens har en aning om det.
 Vi tog en härlig skogspromenad på lördag förmiddag med alla tre hundarna. Solen sken och det var en sådan där dag som bara gjorde mig uppfylld....

Självklart trampade jag på en hal rot och halkade omkull....Det gjorde ont, riktigt ont i höften och jag fick problem. Tiffy slöt upp vid min sida och jag kunde lägga handen på hennes manke som stöd när vi gick...Underbara hund. När det gick bättre för mig att gå, gjorde hon en liten lov för att nosa och spankulera omkring lite. Strax var hon tillbaka vis min sida. detta fortgick hela promenaden.
 Söndag förmiddag var vi tvugna att ta farväl av varandra. Hon var så sjuk! Min älskade lilla gumma.

 Ni som inte skall ha valpar på er tik, fundera allvarligt på om ni inte bör ta bort livmodern. Det är fruktansvärt att se sin älskade hund lida så mycket...Tiffy min älskade vad jag saknar dig.


RSS 2.0