En fantastisk morgon...

I natt har vi sovit gott Pippi och jag. Jag är pigg och vaken men Pippi rasade ihop efter vår morgonpromenad i skogen. Det var en sån fantastisk morgon där inne, fåglarna spelade så högt som jag aldrig förr hört dem. Solen skickade ner sina nyuppkomna solstrålar mellan trädtopparna. Och en bit framför oss satt en liten räv och iakttog oss en kort stund innan den vandrade vidare. Livet är fantastiskt!

Idag blir fotograbesök och vi skall plåta barngruppen ute i trädgården...Hm ser lite lurigt ut...
Ikväll skall vi ha avslutnning på uppfödarkursen jag går för vakk.



Söndag 29/5 2011 Utställningen Västkustvalpen...

Ja nu är det hela avklarat. Med bravur, eller åtminstonde mycket bättre än jag vågat hoppas på.

Det var två flattar i gruppen 6-9 månader. Det skiljde bara någon vecka mellan de två konkurenterna.
Domaren var Ros-Marie Hartvig och det är bara att inse att hon gjorde rätt bedömning. Pippi skulle bli tvåa.
Bez Ami´s Run To Me, med ägaren Mia Lundberg, var helt klart en vacker tik... och ca fyra kilo tyngre.
Hon verkade mycket mer mogen än min lilla sprätt.

Pippi fick följande kritik:
" En tik med fina linjer, lång vacker hals, stark rygg,bra front och vinklar
utmärkta rörelser. Skulle önska henne ngt. tyngre. Lovande men behöver mer tid.
1:a pris, 2placering med HP.

Hejarklacken.



... Och titta, hon kan springa utan att hoppa...Pippi altså! ;)


Tankar inför morgondagen...


 En sån grå dag, men det var åtminstone bra väder när vi gick förmiddagspromenaden ner till Djurnära.En hund och hästbutik ivå lilla ort Floda.  Idag införskaffade vi  två torkade grissvansar att ha i morgon om det skulle skita sig totalt med springandet.

Då får Kinna ha knorren i handen och locka Pippi att springa efter den. He,he,...snacka om att muta åsnan!

Det verkar trots allt som hon har förstått signalen "Pippi spring" för det går faktiskt bättre och bättre även om flattringen oftast inte är så liten som jag skulle vilja ha den i morgon.Nu hoppas vi på vackert väder och en härlig utflykt där vi åtminstone kommer att få skratta och ha trevligt oavsett resultat!

För Resultatet : Ja det återstår att se.Jag har en känsla av good pga hon är lite väl mager. Pippi blir tydligen en av 4 flattar så vi kan ju alltid hoppas att någon är för fet och någon magrare än Pippi  den tredje blandras av labbe flatt osv ... Vi gör detta för att ha lite kul och samtidigt få en objektiv bedömning av vår lilla älskling.


Så gick det med den träningen...

Vi åkte till klubben. Planeringen av träningen var väl så där... Springträning stod på schemat förstås. Springa det blev det kan jag lova... Men inte som jag hade tänkt mig.

För det första när Titti och jag kom tillbaka till klubbstugan visade det sig att dagarna susat fram fortare än jag trott och det var faktiskt den 26/5 i går.(om nu ingen visste det)

Det innebar att vi hade föreläsning en av kommunens jägare Bertil. Han berättade hur vi skulle kunna förbättra samarbetet mellan jägare och hundägare bl a.  Vi fick lära oss lite om vildsvinstammen som ökar så snabbt...
Hur vi kan skilja deras spår från övriga klövdjur osv...

Därefter blev det en hopp och bus promenad med Susanne och Britt som hade flattarna Flamma och Toker och labbarna Vilse och Sambo. Gissa om det blev Springa av...???!!!

Det var inte utan att hjärtat satt i halsgropen emellanåt. ... Men man kan ju naturligtvis inte missa ett sådant tillfälle att träna inkallning i fullt bus och lek. Något som blev ett uppvaknande för mig...Pippi vänder alltid på en femöring när jag kallar in... i normala fall. När vi är själva... Nu behöver vi träna inkallning under bus och lek lite mer insåg jag... Några frivilliga????  :)


En liten kärleksstund...














Äntligen fick de unga tu mötas igen...

Vi träffade Titti och lille Moyo-Tollare igår. Men jag tror att han tyckte hon var en riktigt rälig flatte. :)



Men okey, hon dög fint att busa omkring med...


Vad nu då??? ... Hm, stora saker de där!!



                           Hoppsan är det en liten räv med höna i munnen?... Nej, det är ju liten Moyo med
                                                                    dummy i munnen.










Liten Pippi får träna på att springa ...

Dottern Kinna tränar på att springa och att ställa lilla fröken inför söndagens äventyr.
                                   
   


Nu kör på högvarv. Rally - hon är ju så följsam för det mesta så det skall nog inte vara några bekymmer.... Hm,eller...???
   

Ikväll var vi ...

på klubben och tränade på att springa och att jobba i närheten av andra hundar.
Det första vi såg i gräset var ett ömsat ormskinn.



Men det hindrade knappast oss entusiaster från att köra lite Rally..














Pippi har gulliga bröder...

Det är så himla kul när man kan ha lite kontakt med kullsyskonen tycker jag. Vi har träffat Totte som är en lugn, klok och eftertänksamt liten herre. Vi har också träffat Ture som är lite mer åt Pippi hållet, bara lite, men han är inte riktigt lika lugn som Totte. Och nu har vi fått kontakt med Rasmus matte som beskriver honom mer åt Totte- hållet. Kanske blir det en liten valp eller unghundsträff att se fram emot.



Rasmus























Pippi






















Pia och Totte, Jag och Pippi, Alexandra och Ture. 15/5 2011


Det närmar sig söndag med stormsteg...

Har jag tagit mig vatten över huvudet igen??? .... Ja, man kan ju börja undra i alla fall. Vi har inte riktigt kommit så långt i Utställnings-träningen som jag hade önskat. Pippi har missuppfattat vad hon är har jag en känsla av....Hon tror hon är en känguru!  Jag har aldrig sett på maken så hon hoppar högt från stillastående... Hjälp!

                                  Finns det någon som har lite tips och ideer så mottages detta tacksamt ;)

                                                            "Blir det någon mat nån gång?"


Hipp hipp hurra!!!!

 Idag fyller Pippi 6 månader och vi firade det med att först ta en promenad med Flattarna Toker och Flamma. Därefter blev det ett storartat sök...Eller kunde blivit om vi inte hade låtit hundarna leka lite för mycket och lite för länge ;D

Pippi var trött det märktes men hon plockade in 4 stycken och den 5:e kom in med lite stöd och hjälp. Där bröt vi. Hon skall naturligtvis tycka att det är roligt att hämta dummy till matte. Avlämningarna verkar sitta nu i alla fall så nästa träningsok blir fotgåendet.


På bilden är Pippi 8 veckor.

 Granne Pelle har tagit fotot.


Maj 21, 2011


Så många goa skratt dessa två fyrbeningar har bjudit oss på!
Om ett gott skratt förlänger livet så kommer vi att bli väldigt gamla :)






Idag har vi...

tränat lite ingångar med hyfsat resultat trots värmen och en lätt förvirrad Turbo i sällskap.

Värmen gjorde att det  blev ett kortvarit träningspass. Men det gjorde minsann inget för väl hemkommen fick vi besök av goa vännen Yvonne. Då blev det som vanligt mycket hundsnack och andra djupa diskussioner. ;)

Turbo förvann upp i sängen och tog sig en tupplur medan Pippi ihärdigt försökte få Ynonne att leka dragkamp med henne. Nu är det ju så med Yvonne att hon vill helst ta egna initiativ...Gissa hur det gick med den saken!? ; D

Vill du inte leka med mig tycktes Pippi säga så får jag väl gosa med dig lite först... Alltså fick Yvonne en portion Pippigos, dvs slick i ansiktet, örat medan hon mer eller mindre lägger sig ovanpå... Hon är gó den hunden!

Nu skall vi snart åka och hämta familjen och lämna tillbaka Turbo.

Pippi tyckte inte om sin matte i morse....

.

Omöjligt kan man ju tycka, en sådan snäll och trevlig matte som hon har.... Pyttsan heller svarar en upprörd snart sex månader gammal dam!  " Hon stoppade ju in mig i duschen!!! "

Och det var inte kul, därefter höll jag på att klippa i pulpan. Pippis lilla pip fick mig att snabbt avbryta så det gick bra i alla fall. Hon har ju så svårt att ligga stilla när klorna skall klippas. Nyfiken som hon är skall hon nosa på allt jag företar mig på trimbordet. 

Efter duschen gjorde jag en trevlig upptäckt:  Pippi har fått en liten fana på sin svans, ... nåja en liten antydning till fana kanske är mer riktig beskrivning. ;)


Huset  får en ny ägare...


Åh så skönt, Åh så sorgligt! Jag vet knappt vad jag vill ibland. Både äta kaka och ändå behålla den vore inte helt fel i detta läge. Vi bor ju redan nu i ett så fint hus men så underbara grannar. Men vill man ha hundar som leverbröd så passar inte läget helt bra. Alltså måste man göra obekväma val här i livet.

Så nu skall här planeras och förberedas inför höstens flyttning


Avslutning...

på rallykursen. Alltid lika skönt som det är lite tråkigt. Rally är en trevlig form av aktivitet.

Morgonpromenaden i morse blev lite halvduggigt, vilken inte hindrade Pippi från att flyga och fara runt som en skottspole. Jag smög ut en boll som hon fick leta efter och naturligtvis hittade.

Hon har blivit jätteduktig på att inte dra i kopplet. Och sitter kvar riktigt länge nu trots att jag lämnar henne ganska långt....Nu skall vi "bara" träna in att trava i koppel och stå fint till utställningen nästa vecka.

Men vi behöver träna med störning nu så hon kan gå fint även i närheten av andra.

För övrig har vi antagligen fått en köpare till huset och papper skall skrivas i kväll så nu håller vi tummarna att det inte blir att de ångrar sig i sista stund. Det har varit en riktig pers de här sista månaderna.




Ser fram emot en sommar utan stress och press! ;)

Om allt går enligt planerna flyttar vi till gården 1:a oktober.



Dags att börja träna spår?


Nu är det bevisat!

Imorse så gick vi ut i skogen Pippi och jag. 5 stycken dummys hade jag med mig som jag lade ut medan hon satt kvar och tittade på.
Skickade henne och hon plockade in 4 i en rasande fart, men den 5:e hade hon lite problem med så jag fick hjälpa henne lite på traven med att sakta gå ut i sökrutan åt det håll som dummyn låg. Efter lite sökande fann hon den och lämnade av snyggt och prydligt. Efter det gick vi snabbaste vägen hem och Pippi kröp ihop så skönt i min säng. !,5 timme sov hon, därefter följde hon med mig ut med dagbarnen i trädgården. Allt det hispiga och snurriga var borta. Nu var det bara lek och bus och full fart som gällde. Till skillnad från igår då hon bara fått asfaltpromenad på morgonen och höll på att driva mig till vansinne med alla sina påhitt och sitt flackande hit och dit, allt bitande i händerna. Jo nu får de säga vad de vill. Det blir skogen i morgon också.


Regn,regn,regn... när ska det ta sluuut????...
Ikväll blir det avslutning på Rallylydnadskursen. Skönt med en kväll till i veckan att förfoga över. Av någon anledning som tycks kvällarna aldrig räcka till ordentligt.
Nu är det bara att hoppas på bättre väder i morgon


En sån helg vi har haft...

 

Både katastof (i mitt tycke) och solsken.(Nu talar vi inte väder)
Det var jaktinternat hos Pippis uppfödare Anneli Karlsson på Kennel Flatterhaft. Vi som hade helt gröna hundar skulle få bli uppdaterade med lite tips och ideér från Kent Wiberg. Kent utförde sitt uppdrag som väntat med bravur. Lugn och saklig som han är men ändå vänlig. (Tål inte tykna instruktörer som nervärderar hundförare)



Att han kunde hålla sig så lugn när det nästan  rök ur öronen på mig av tillbakahållen ilska...Varför undrar säkert någon nyfiken individ. Jo det skall jag förklara ... Pippi hade fullständigt glömt av hur inkallningssignalen låter. Och Mattes röst brydde hon sig inte heller om!!! ??? ...Fattar ni, hon som alltid vänder på en femöring i inkallning!! ... Nåja analystokiga Anette var ju tvungen att fundera på varför det här hände. Nu ska ni få höra hur jäkla galet en erfaren hundägare tillika instruktör kan agera.
Lördag morgon, uppstigning 05,45 gav Pippi mat och rastade henne snabbt. Packade in diverse saker som skulle med i bilen.
06,30 rullar bilen i en timmes tid. Ankomst, snabbrastning av kissnödig valp som lyfts in i bilen igen.
Frukost och samling av kursdeltagare därefter snabb kissning av vovve och kursen börjar.... Ser ni??? Det är ju inte konstigt att den lilla fröken inte kunde hålla sig still en sekund. och när hon sedan väl blev frisläppt fick fullständig noja och passade på att ta igen all den rörelsefrihet som hon har så otroligt stort behov av, men inte fått. Nåja det blev lite bättre vi gjorde markeringarna men då passade hon på att bajsa med dummyn i munnen innan hon kom in... Herregud, jo då var hon rastad innan. Man gör inte samma misstag två gånger...förhoppningsvis. 


Efter kursen, när jag hade insett att hon faktiskt inte hade fått springa av sig i skogen. traskade jag iväg med Pippi dit... Det var så härligt, hon och jag och tystnaden. Pippi gjorde som hon brukade rusade runt som en galning medan jag traskade på. Det finns ett tjärn där, det insåg Pippi också när hon i full fart insåg att marken tog slut och hon föll i vattnet med ett plask. Hennes första kontakt med badandet för övrigt. Hon kunde inte ta sig upp utan hjälp så jag fick rycka in. Förnärmat tittade hon på vattnet, skakade sig och skuttade vidare utmed kanten. Nu föll regndropparna allt tyngre och bildade små intressanta ringar på vattnet. Pippi ville ju naturligtvisa plocka upp en sådan och föll återigen ner i vattnet. Denna gång lite mer dramatiskt än förra gången men med min hjälp kom hon upp igen. Mycket förnärmad såg hon ner i vattnet skakade sig några gånger och skuttade åter igen vidare, nu med en skärrad matte efter sig.

Dag nr 2 gemensam frukost och därefter rusade Anette iväg för att hinna med en liten. skogsrunda med Pippilottan. Som vanligt rusade hon runt som en tok, tvärvände vid varje inkallningssignal och rusade till mig.
Vi började kursen med markeringar av olika slag. Resultaten var lite olika för hundarna, men hör och häpna min lilla plutta missade inte en markering och kom raka vägen in till mig och avlämnade alla i handen.
Stolt? ... JA!!!!


Efter lunch blev det ett sök. Marken var  mossig och mjuk, mycket blöt och nästan som en liten trollskog som kan vara lite skrämmande för en del unga oerfarna hundar. Men inte för Pippilotta Eualia Kjellqvist, denna lilla plutta sätter sig på kommando och stirrar på utläggaren i total fokus. Bryr sig inte ens om att hundarna bakom skäller och plockar in fem dummies på raken, in och ut i en farlig fart.

   Stolt och mallig? ...JA, för tusan!!!!!!

Lite bilder från helgens bravader.

        

  Tre syskon Totte,Pippi,Ture
                      
         


Vi har en perfekt skogsdunge

Där får man springa och leka ystra lekar när man är valp och har springbehov. Vi passade på att ta en mysig promenad tillsammans med Kyra,Turbo, Micke och lillprinsen Max. Kan tillägga att Pippi var helt slut när vi kom hem efter promenaden.

Titta vad jag har!!!



Ta den om du kan Turbo!!!




Trekant?




Kom igen nu då!!!!


Min goa pojkar!


Max charmar fotografen.





Älskade "moster" Kyra ...

kom på besök idag. Hon fick minsan bekänna färg. Pippi tyckte det var en evighet sedan de sågs sist och gjorde sitt bästa att visa sin kärlek...



                                          Visst är de söta och rara de små valparna!...Eller????



" Ska du ha benet alldeles för dig själv???"



Okey då, ... Jag vill bara smaka lite, snällaaa!!!!!




Det var det jag visste...

Pippi såg till att hålla Husse på alerten i går kväll när de var själva. Men innan han insåg hennes kapacitet lyckades hon med stordådet att bita sönder skosnörena på hans nya fina skinnskor.*Fniss*

                                          Pippi undrar lite försynt om hon får komma in nu?!


Pippis första åskväder...

Avlöpte väl som tur var. Först blev hon lite skrajsen och svansen åkte ner medan hon såg sig omkring i ett försök att ta reda på vad det var som lät så infernaliskt.
Hon bestämde sig för att det var nog bäst att hoppa upp till matte och husse som satt och myste i soffan på altanen. ...Efter en stund insåg lilla fröken att det inte var så mycket att bry sig om och hoppade ner igen.

Men följa med till klubben fick hon inte denna afton. Matte ville inte att hon skulle sitta ensam i bilen när det var sådan busväder. Så Pippi fick förgylla kvällen för husse istället. *Hi,hi*
Jag undrar hur mycket av det han tänkt göra som blev gjort?

Livet är gôtt, gott folk!


Investering för framtiden....

Se vilka tjusiga dummisar vi har investerat i nu.


Då är det dags att ändra ...

Länken till Jaktlabben Stellas blogg... Titta in och njut av vackra bilder och trevlig läsning.

Lite "coola" bilder i sommarvärmen...

 Lite "coola" bilder så här i sommar värmen.  På bilderna befinner vi oss vid vackra Nääs i Floda.
Februari 2010

     

Tanja tar sig ett "vinterbad" Februari 2010


Gamla Tiffy12 år busar med Turbo 2 år.


Tanja och Turbo i full fart







Det är inte lätt att vara en liten hundflicka....

när det finns de fyrbenta i släkten som vill sätta en på plats. Vilket den här gentlemannen gjorde ordentligt idag. Stackars Pippi hon vågade knapp röra sig i närheten av Turbo efteråt, tills Matte ordnade det hela igen.
Pust sade Pippi och blev nästan sig själv igen.




En sådan härlig morgon...

Solen skiner redan halv sju och jag har varit ute med liten Pippilotta. Hon har två sätt att väcka oss, antingen genom att försiktigt tugga på en stortå. Eller så stoppar hon nosen försiktigt in i örat och snusar sig sakta fram till ögat där hon lite försiktigt börjar slicka. Hjälper inte det börjar snart tassarn trycka och putta på en i ryggen... 
Ett litet tecken på att man vaknat, så fullständig överöser hon oss med pussar....

Man kan ju tycka att hon skulle förstå att det är lördag morgon och att man skall sova längre då, men....Neej då. Ut skall hon sedan går hon och lägger sig och sover sött igen...MEN JAG DÅ!!!!??? Ja inte kan jag sova mer i alla fall... Men en härlig morgon är det och vi skall upp till klubben efter att vi leverat Husse och lillhusse till sonen Micke som skall ha hjälp med taket.


Varför är det så himla kul att bita i allas kläder...???

Pippi har jättekul när folk går förbi. Helt utan förvarning flyger hon på och grabbar tag i närmaste tygbit...Hjälp!!
Säg nej då, tänker någon klok själ....DET GÖR JAG!!!! Ibland t o m skriker jag mer eller mindre....(när jag är mindre åt det pedagogiska hållet)  Tror ni hon bryr sig??? .... Jag börjar tro att hon är ett troll i en vacker Flattförklädnad!

Suck!!!!

Möte på klubben...

Det är konstigt att det i en klubb med över 300 medlemma varav minst 40 st är aktiva inte kommer fler än 10 stycken på medlemsmötet. Vad beror det på???? Är folk så ointresserade av vad som händer och sker på klubben. Eller är det enklare att bara gå omkring och gnälla på allt som görs eller inte görs istället för att ta upp det med den det kan beröra???
Tråkigt är det i alla fall!

Det var ett lika lättsamt och trevligt möte som sist kan jag meddela.

En dag fylld av aktiviteter...

Först gick till skogen med alla Dagbarnen, gissa om Pippi var överlycklig.... Hon sprang som galning mellan alla barnen och mig. Tro mig, inte en minut var hon stilla om jag inte kopplade upp henne.
Normalt brukar man ju kalla s.k. jaktlabradorer för "fasanmissiler" men det stämmer förfärligt bra in på en liten Flatflicka som heter Pipplotta och snart är 5.5 månader.

När vi kom hem både hon åt upp sin frukost och sov gott i ett par timmar. Det gjorde för övrigt de minsta dagbarnen också! :)

Då kvällen analkades var det dags för kurs igen. Nu har "moster" Kyra löpt färdig så Pippi fick hoppa över kursen till förmån för Kyra. Andreas gjorde för övrigt väldigt bra ifrån sig.

Kinna ägnade sig åt Pippi och lät henne leta lite dummies på ängarna bredvid apellplanerna.
När kursen var slut kunde jag inte låta bli att köra Pippi lite på rallybanan och hon klarade sig väl så bra som många av de äldre kurshundarna. Hon är en utmaning och det är så spännande att vart det hela bär hän med henne.

En dag med lite speciell aktivitet...

Idag fick det bli lite hjärnpyssel i form av godisklossar. Ni kan se av bilderna hur det gick....

     

      


RSS 2.0