Besvikelse...

Valpen vi har beställt kommer inte. :(  Uppfödaren har beslutat sig för att inte fullfölja parningen av olika skäl.
Besvikelsen hördes långa vägar när jag berättade för maken. Han har verkligen sett fram mot detta. Det skulle varit så perfekt med sommarvalp...
Vi har blivit erbjudna ersättningsvalpar men jag vill inte ha en valp nu i vinterrusket. Det räckte med två vintervalpar.

Nu får vi leta vidare. kanske kommer uppfödaren med en ny kombination som låter intressant  eller så får det bli en annan kennel... Vi får se... All respekt åt Uppfödaren som avstår en kull när det inte känns bra!

Pippi Fick träna "UT" - tecken för första gången idag. Passade på när det faktiskt var ljust på sena eftermiddagen.
Lite lydnadsinkallning blev det också. Funkade hyfsat. Nu längtar jag till att snön skall försvinna så man kan träna lite mer. Pippi larvar sig gärna med snöiga apporter. så jag får vara lite försiktig så det inte blir några olater. Annars kommer hon in fint med dem nu.

I morgon blir det mer träning.
 

Pippi och Bamse.

Nu för tiden för jag göra det mesta med en gosig kattunge i famnen. Han vill tillbringa väldigt mycket tid i min famn. Så nu dammsugs det med Bamse i famnen he,he. Det är ju värre än när ungarna var små.



Han verkar kunna ligga i famnen hur länge som helst. Nu talar vi inte om fem tio minuter eller så nej han stannar gärna ännu längre. Men så är han i farten otroligt mycket under dagen och Pippi har fullt upp med att hålla ordning på den här konstiga ungen som alltid slår henne med tassarna på nosen. Håller fast hennes framben och biter henne, hänger sig fast i öronlappen och biter, jagar svansen så fort den viftar lite, fast ibland behövs inte det heller.... Hon har tålamod den flickan.





Tänk att

tiden går så vansinnigt fort. Jul och nyår är avklarat och vi har kommit en bit in på januari månad.
Men vi har hunnit med pepparkaksbak och lite annat smått och gott.

Hm, tyckte Pippi!


Familjen har utökats med lille Bamsebus som kom till oss på nyårsafton för hans matte hade gått bort veckan innan. Ingen ville ta hand om hennes katter däribland fanns Bamse. Vi blev uppringda och kunde inte säga nej. Idag har vi inte ångrat oss på något vis. Han är mysig och framåt, kelen och snäll.
Idag fick han sin första vaccination och skötte sig exemplariskt. Vetten berömde honom och tyckte att han var jättefin med sin röda färg.



Han väljer sina viloplatser med omsorg ;)



Vi har en jättebra djurklinik i Lerum. (se länk)
Man ringer och får tid samma dag. Dessutom har de alltid tid för lite "struntsnack" både med djur och ägare.
Bamse är ca 12 veckor, vi vet inte riktigt när han är född men vi fick konstaterat att det är en liten pojkkatt i alla fall och att han mår bra. Om vi nu inte visste det redan ;)

Om ni undrar vad som försiggår på bilden nedan,kan jag berätta att Pippi älskar när någon håller i hennes märgben eller vanliga tuggben när hon skall gnaga. Här tyckte hon att Bamsebus kunde göra sig omaket att hålla. Dessvärre fattade han ingenting. Varje gång som jag plockade blort benet ner på golvet hämtade hon upp det och ställde sig att gnaga på sitt färska märgben framför kattstackarn.




RSS 2.0