Pippi börjar bli allt mer ....

stressad av att göra ingenting. Jag behöver får lite tips på stillasittande aktiviteter. Någon som vet ????

igår kväll åkte det superbra bandaget av, som vetten hade satt på . Jag försökte sätta tillbaka den lilla gröna lappen som vi skulle vara så måna om. Idag åkte det av igen,...i bilen.Trots hudben och vaniljben!!!!

Igår kväll hade hon antagligen ruskigt ont för hon var superstressad.  Hade lite metacam hemma som hon fick efter en halvtimma lugnade hon ner sig och kunde somna i soffan.

Idag bestämde jag mig för att nu åker tratten på trots allt....

Tar man av bandaget blir det tratt på! ... Inte lätt att bli förstelnad på 3 ben och en förstor tratt! :)


Maximal otur????

Idag är inet kul, Pippis tass ser värre ut. Glipan har blivit större och jag ser ingen annan utväg än att gå tillbaka till veterinären i morgon igen. Lillskruttan hoppar på tre ben idag! :(  Tänk om hon kunde hålla sig ännu mer stilla än hon redan gör så hade det kanske kunnat få en chans att läka bättre.
För Pippi är faktikskt ovanligt stilla redan nu. Usch....!!!!!

 


Då var det dags igen då...

Pippi blev friskförklarad hos vetten idag. Underbart! .... Det höll sig i cirka tre fyra timmar.... Tro det eller ej.  När vi kom tillbaka från mötet inne i Götet haltade PIppi rejält. Jag tyckte nog att hon betedde sig en aning mysko när vi tog promenaden idag. Men hon haltade inte på något sätt och vi gissade på värmen. Dessutom är det Pippilotta vi pratar om, hon gör konstiga saker hela tiden. ... Men, men...Hon har skurit upp ena trampdynan ganska rejält . Såret är ganska långt och ganska djupt.

Var det inte nog med att hon skadat sig i ögat??? !! Usch jag blir så ledsen för hennes skull.


Pippi uppfostras...av Goa

Något av det bästa jag vet är att iakta två hundar som t ex Pippi och Goa. Idag hade Goa bestämt sig för att visa Pippi vem som bestämmer.... Då greppar hon Pippi över nacken och håller vänligt men bestämt kvar det greppet hur mycket Pippi än försöker vrida sig ur det. Nästa grej hon gör mitt under bus och lek är att greppa tag i Pippis ena framtass och senare ett framben på samma sätt. Inte förren Pippi är helt still släpper Goa och leken fortsätter... Tack gode gud för att vi har Goa och Kyra!

 Jag tänker på diskusionerna óm huruvida hundarna tar varandra i nackskinnet eller inte. Somliga hävdar att mamman enbart gör det i sysfte att flytta valpen.... Men Goas beteende i dag då? Hon var verkligen inte på väg att flytta Pippi....En tillfällighet?... Tror inte det! Skall bli spännande att se om beteendet upprepas.


Återbesök...

Vi masade oss iväg till smådjurskliniken i Lerum för ett återbesök. Pippi traskade glatt in genom dörren och när hon såg veterinären i väntrummet gick det upp ettt liljeholmens för henne....Nä,nä här tänker jag inte stanna!

Med lite övertalning och hjälp av kopplet hamnade vi så småningom i undersökningsrummet. Efter en snabb blick på ögat konstaterade veterinären att det var behöv av att söva Pippi lite lätt.

Naturligtvis hittade hon ytterligare ett frö i ögat, såret hade läkt skapligt men inte mer...Konstig med ett frö liggandes kvar. Frågan är om det funnits där hela tiden eller om det hamnat där senare...?

Det blir i alla fall återbesök på fredag igen. Denna gång vill hon inte ge Pippi lugnande utan färgen skall droppas i vaket tillstånd... Jo,jo lycka till säger jag!!!!

Hur som helst så tyckte hon att Pippi var i fin form och bra musklad så det var ju lite positivt i alla fall.

Pippi helt färdig efter veterinärbesöket.

Pippi har tråkigt!!

Usch vad tråkigt att Pippis tänkta träningstillfälle gick om stöpet. Självklart var vi tvugna att ställa in utställningen i Tånga hed, på grund av Pippis skadade öga.

Istället för den vanliga skospromenaden fick det bli  en långpromenad i koppel. Stackars Pippi hon gick som på nålar.  Men skötte sig kanon, det blev träning i att gå i koppel utan att dra. Inte dumt det heller.

När vi kom hem rann sinnet över ändå och hon fick ett "Flattryck"! ... Dvs hon rusar runt, runt i trädgården i högsta speed och knappt klarar svängarna utan att orsaka fåror i gräsmattan.

Denna gång var jag ju tvungen att lugna ner henne. Hon var inte nöjd med gårdagen. Det ena gosedjuret efter det andra hämtades och fick lämnas tillbaka igen.

När Micke dök upp med Turbo såg hon sin chans att få springa igen. Oj,oj, oj.

I morse kunde vi konstatera att  tredje ögonlocket dra sig ner så sakta, så förhoppningsvis går läkningen bra.
 Återbesök till vetten blir på tisdag.


Aj, aj det gör ont....

Vilken dag! Jag vaknade 04,20 och kunde inte somna om. Klockan 5 gick jag upp och satte på kaffe. Kinna kom och droppade av Kyra som inte blev helt olycklig när hon förstod att vi skulle ut i skogen trots ösregnet.

Vi hämtade upp Suzanne och Goa och körde iväg till skogen för att leta upp en miniminimini dummy på cirka 10 cm, som Goa hade missat dagen innan. Det tog cirka 3 minuter för Goa att hitta den idag.

Vi lade ut ett sök på 9 stycken miniminidummisar. Det blev tre till dom var hade vi tänkt. Kyra var ute länge i söket och vi kunde inte se hundarna arbeta där vi stod... Plötsligt kommer Kyra glatt in,,, Med 3 stycken i mynnen! *He,he* Tur att hon inte skall starta på jaktprov! :)

Pippi och Goa hittade sina också skall tilläggas.

På eftermiddagen kom plötsligt Pippi inrusande från trädgården och slängde sig ner på mattan, hon körde nos och huvud ner i mattan och sprang omkring på ett sätt som fick mig att titta till lite extra. Pippi hade problem med vänster öga...Jätteproblem. Jag försökte titta, helt totalt omöjligt. Hon hade j-gt ont. Det blev till att snabbt ringa veterinären, klockan var ju fyra så de skulle ju stänga en timma senare. På något sätt lyckades de koppla ihop mig med en annan sökande. Där satt vi och väntade i minst tio minuter innan vi råkade börja prata med varandra. :) och fick lagt på luren igen.
Vi fick komma till vetten i alla fall och tur var väl det. Pippi hade fått något frö som rivit upp en rejäl repa i hornhinnan. Inte undra på att hon har ont stackarn. Pippi fick en lugnande spruta som hon somnade på och sedan ville hon bara sova vidare. Hon fick en spruta med smärtlindrande och vi skall droppa i ögondroppar varannan timma tills pupillen vidgar sig. Lilla Pippilotta har aldrig varit så stillsam någonsin tidigare. Mitt lilla hjärta mår helkasst. :(

En sorgens dag på Flathult ...

Fick precis reda på att Flatterhaft Black Dog "Dogge" Lämnat oss. Dogge var en hund som man bara inte kan låta bli att tycka om.  Han satte sina spår hos de flesta jag känner och som träffat honom.

Vi känner igen tydliga spår efter honom hos dottern Kyra och barnbarnet Pippi.

Mina tankar går till Anneli vår uppfödare, det är så tungt att förlora en vän.


Maximilian 1 år

Söndagen har varit fylld av Maximiilians ett års kalas. Tänka att det var ett helt år sedan vi fick träffa denne lille spjuver för första gången.
Hela familjen samlades hemma hos Micke och Emma...Och vi blir ju några stycken nu för tiden, närmare bestämt 18 stycken. :)  Som vanligt blev det liv och rusch när vi kommer ihop. Som tur var höll vädret i sig så vi kunde vara ute i trädgården, stackars grannar!!!!

Kusinerna hjälpte gärna till att kolla  vad som fanns i paketen. :)


Pippi blev intrdoucerad för tunneln....


Och till slut tog nyfikenheten överhanden...


Hundarna led ingen brist på aktivitet kan jag lova...


Hugo hittade grannens röda vinbär...








Det var ett trivsamt kalas och grannarna var nog evinnerligt tacksamma när det var över... :)


En mysig promenad med...

Suzanne och 4-åriga Goa. Det var inte utan att vi undrade vem som var värst ibland, Pippi eller Goa!!!


De rusade runt hela tiden och jag tror inte Pippi gick ett enda steg!! Det är underbart att se hur hundarna njuter i fulla drag av att får rusa omkring mer eller mindre ostörda.





En kort stund i stillhet kunde vi åstadkomma med hjälp av en sten och en tub med räkost.


Sedan blev det full fart igen ut på ängarna.






Min sötaste lilla bushund Pippilotta, Eualia, Kjellqvist!


Promenaden avslutades med några ingångar....


Suzanne tar igen sig en stund efter promenaden.









Många funderingar...

kan man inte låta bli att få när det kommer till det där med att gå kurs. Jag vill gå tävlingslydnadskurs med Pippilotta men inser att en så ung hund bättre behöver allmänlydnadspasset. Kanske skall det bli primiär för denna typ av kurs för mig?!

Därefter är det dags att se sig om efter en bra jaktkurs i närheten...
Ja herregud vad tankarna flyger omkring just nu.

Pippi har varit hos mina föräldra hela förmiddagen tillsammans med Kyra, nu ligger hon helt utslagen i fåtöljen bredvid mig. :)
Det tar tydligen på krafterna! FAst det har det gjort på mig också. Jag är så trött jag med, kankse en liten tupplur vore något??? Ja jag tror faktiskt det! Nu skall jag sussa gott en kort stund!

Länk till Pippis labbekompisar....

Sambo och stränge farbror Vilse.  Pippi fullkomligt flyger omkring när hon får springa med Sambo.... Hon älskar det och matte har hjärtat i halsgropen. Jag vet inte hur många gånger Sambo  får henne att rulla runt under dessa springmarscher. Pippi speinger och rullar runt i en jökla hastighet och jag undrar om det gått bra denna gången också! ...Hittills har det faktiskt gjort det. :)

Här hittar du en trevlig hemsida om Sambo och Vilse och deras matte Britt.
http://www.brukslabbar.se/


Yees, äntligen har Pippi...

förstått hur man skall spåra! Idag släppte det, hennes andra spårtillfälle. Den lilla fröken drog fram som en jädrans spårhund. Därefter ville hon ta Theos spår också och Fagos....Inga problem tyckte hon och ångade på...



Även om Theo ser lite frågande ut, så löste han sitt spår också....




Pippi möter Erik - Saade...på kalas!

Hej du vem är du? ...



...Erik-Saade the rabbit.


Åhh,trevligt att träffas! ...Jag har hört att du är Gabriellas stora idol!...
Fast egentligen trodde jag nog att du skulle varit en människa?!


Gabriella hjälper Hugo med paketöppning på 2 årskalaset.



Åh, kolla vad jag fick!!! Pippi inser dock inte tjusningen med en traktor...ännu.




Vattenlek...






RSS 2.0