Nu är valpkursen...

avslutad. Det var intressant att se hur andra lägger upp sin kursverksamhet. Det är ju ett tag sedan vi gick på kurs...Vilket fick mig att tänka på att vi faktiskt anmält oss till ett jaktinternat hos Uppfödaren Anneli Karlsson på Kennel Flatterhaft. Dags att betala in anmälningsavgiften nu tror jag... Bäst att kolla upp den saken med en gång. Annars är det kurs i Rallylydnad som gäller för mig, inte som kursare denna gång utan kursledare.

Rally är en intressant gren som passar de flesta. Roligt och trevligt är det. Till en början med arbetar alla hundar i koppel vilket gör att man inte måste ha världens bästa inkallning på sin hund. Men däremot underlättar det om förare och hund kan samarbeta i kopplet. :)



Yippiii!!!!

Veterinären ringde och beskräftade det jag redan hade anat. Tanja är på bättringsvägen. Värdena sjunker och närmar sig normalnivå sakta men....säkert?


Pippi 17 veckor...

och redan en duktig liten markör.  Hon använder nosen på ett berömvärt sätt, och håller sig inom ett snävt område runt apporten.
Skogen alla ljud och dofter är mycket intressanta och lite skrämmande ibland. Men inte tillräckligt för att hon blir rädd eller inte vågar kolla in läget. Det är skönt att se och bådar gott.

Hon kommer in med apporten 3 gånger av 5 och vi jobbar vidare på att det snart skall bli 100%.

Nu kommer ljuset tillbaka på kvällarna och möjligheterna att träna ökar, Yippiiii !!!

Tanja, mitt lilla hjärta....

Lunginflammationen börjar ge med sig och vi behöver inte röntga igen. Nu väntar jag bara på att veterinären skall ringa och berätta om de nya värdena för hjärtmuskelinflammationen.

De gamla var tämligen höga så nu vill jag att de skall ha minskat. Telefonen har nog aldrig varit lika tyst som idag.


Vad gör man ...?

När jag nu tycker att Tanja andas bättre så ringer veterinären och berättar att ett av provsvaren visar på en hjärtmuskelinflammation. *Suck*

Nu blir det ny röntgen och nya provtagningar på måndag. Jag vill bara gråta för Tanjas skull. Min lilla prinsessa.
Jag hoppas bara att hon orkar ta sig igenom allt detta på ett bra sätt.
Vad är det som gör att en hund får lunginflammation?  Och därtill hjärtmuskelinflammation?  Tar det aldrig slut med elände snart?!

Jag börjar märka hur mycket energi som går åt, nu börjar minnet bli sämre igen och tröttheten är så besvärande. Det har börjat bli lite för mycket oro omkring mig



Det har hänt något med Pippi...

 

Hon har helt plötsligt lugnat sig en aning. Hon kan lyssna och respekterar för det mesta Tanja. Hjälp, håller hon på att bli stor den lilla?!


Tanja

min älskade underbara Tanja har inte mått bra under löpet och nu visade det sig att hon har en elak lunginflammation. Gudskelov fick hon en spruta med antibiotika hos veterinären annars undrar jag hur det hade gått i natt. Det har inte blivit mycket sömn kan jag säga. Hon har det så jobbigt med andningen och i natt blev det värre.  Nu kan vi bara att avvakta och se.


Tanja tar igen sig efter en skogpromenad med lite roligheter, till och med Pippi håller sig lugn.


Kurstillfälle 2...

... hade vi igår kväll. Hon är förbaskat duktig. sitt kvar en kort stund med nära och mycket störningar i form av lekande och nyfikna valpar. Vi hade en hälsa övning som innebar att hunden inte skulle hälsa. Pippi satt som ett litet ljus och fick naturligtvis belöning. Passivitets övningen slutade dock med att blodvite uppstod på Mattes hand så vi avslutade den övningen på ett snyggt sätt och får öva på detta hemma istället.

teoripasset gick över förväntan bra. Denna gången plockade jag med en fäll som hon fick ligga på. Pippi lekte med sin tuggpinne och höll sig hyfsat på sin plats. Matte hade bestämt att i annat fall skulle lilla fröken få sitta i den nya fina buren ute i bilen. Men se det behövdes inte... Det var en nöjd Matte som styrde kosan hem och avslutade kvällen med ett glas rött innan sängdags. Det kände jag mig värd! ;)




2011 03 02 Tiffys Födelsedag...

Idag är det 13 år sedan I - kullen föddes hos kennel Moonstruck. Det var en fantastisk upplevelse att få hem sin lilla valp och jag hade förberett mig så noga med att läsa alla böcker jag kunde hitta. Favoritförfattaren var Anders Hallgren vars visdom passade mig perfekt tyckte jag, som inte ville ta tag i min hund. Det hade jag redan bestämt mig för. Så gick det som det gick. Trots att alla valpbörcker lovade mig att det var bäst att gå med hunden lös och att hon aldrig skulle sticka från sin förare eftersom det skulle innebära stor fara....Jo pyttsan!!!
Tiffy stack så fort hon kom utanför trädgården och inte kom hon på inkallning heller....Detta fortsatte hon med under de första 3 åren av sitt liv. Sedan blev det något bättre. Idag vänder den gamla på en femöring på visselpipan...Då serveras det nämligen godis.

13 - årsdagen firades med besök av "mormor och morfar" och vi smaskade på semlor allihop för att fira den stora dagen.




Det blev en lite jobbig morgonpromenad...

tyckte Tiffy och ville vända om i nnan vi ens kommt en tredjedel på vägen. Nåja det var bara att lyda den gamla damen och korta ner promenaden då. Tanja verkade inte särskilt ledsen över det. Det här sista löpet har tagit hårt på henne och jag känner att jag får hålla ett extra öga på henne ett tag framöver.

Tiffy har inte varit så jättepigg de senaste två dagarna och ville inte vara uppe i huset på hela gårdagen. En gissning är att det är vädret som gör hennes leder stelare eller nåt.

det är bara att hoppas på en snar bättring.





Vilken morgonpromenad...

vi hade Pippi och jag. Idag var det ytterst få slängar i kopplet. Vi tränade på att gå fint vid sidan och belönade nästan alla kontakttagande från Pippi.  Faktum var att jag är riktigt nöjd med dagens resultat. Nu är det bara att hoppas på att polletten trillat ner hos lilla fröken Bus.

Jag har förstått att jag måste jobba hårdare med inkallningen. Lilla Loppan kommer bara när hon har lust. ..Hmm.
Skönt att det ljusnar så man kan börja träna ordentligt utomhus igen.

Hon måste också träna på att vara still, dvs när jag vill det. :)



RSS 2.0