En kall men trevlig söndag....


... tillbringade vi, ett stort sällskap med att grilla korv vid Kåsjön.
Barnbarnet Gabriella ängnade sig åt att åka skridskor, övriga vuxna  passade på att plocka fram barnet inom sig och flamsa runt på isen.
Sex hundar fick springa omkring och ha det trevligt. Pippi hade fullt upp med att plocka av min käre far hans kaffemugg.
Tillslut undrade han om hon hade ett resårkoppel. :)




 

















Lilla skridskoprinsessan Gabriella visar upp sina konster för
Morbror Micke och "moster" Emma.



Syskonkärlek??? ...Eller försöker storebror sätta lillebror på plats?
Kul hade de i alla fall.



Lille Hugo hade också jättekul på isen.


Nästan alla i klanen Kjellqvist deltog denna härliga söndag.
Både Äldst och yngst.




Tanja försöker få Krille att "tappa" en bit korv.


Härliga lördag

Morgonpigg som hon är vår lilla monsterprinsessa vaknade hon som faktiskt inte förrän 06,00 i morse. Härligt!

En promenad i skogen med Suzanne,Thomas och Goa förgyllde förmiddagen för oss allihop.

Här lämnar Tiffy av en dummy till husse Roffe!


Pippi och Goa i full fart!





 Man hade ju kunnat önska att Pippi kommer in på en inkallning...
Men, jag blev fullständigt medveten om att det funkar jättebra hemma!!!!
Jag kommer först
Härliga Tiffy skuttade glatt iväg och apporterade en blå dummy.
Blå dummisar är hennes favoriter! Det gör nästan lite ont i hjärtat när
man ser hennes ihärdighet i söket, med tanke på att hon faktiskt fyller 13 år på onsdag.

Tiffy hämtar dummy

Här kommer en löptrött dam. Inte ens ett dummysök fick henne på gott humör!
Stackars Tanja!


Kurstillfälle 2

Nu tränade vi på att gå fint. Det gick så där. Salen är alldeles för trång för Pippi yrväder, trots att vi hade gått en hyfsat lång promenad innan. Git får nog bygga ut om vi skall gå kurs där,   :)

Innan tränade vi på sitt och sitt kvar. Pippi kan redan sitt på kommando så vi tränade sitt kvar istället. Det gick bättre än väntat.

När det var dags för rastning hade vi som tidigare kurstillfälle redan varit ute. Pippi hade energi för tre, så vi gick ut igen.

Dags för teori, Det är nu man skulle kunna tänka sig att en 13 veckors valp skulle rulla ihop sig och passa på att ta en tupplur... Icke sa Nicke!!! De flesta satte sig så fint hos sin förare och Pippi passade på att smaka på väggen.  Liggande på sidan försöka trampa på väggen. Försöka komma upp på stolen bredvid. Tugga och gnaga på hudbenet matte bjöd på. ...Fram till de tre sista minuterna av lektionen höll hon på oavbrutet, men då lade hon sig ner med en suck.
Men då var ju lektionen slut och vi måste gå. Då uppenbarar sig lilla Hulda med Ingegärd i kopplet och Pippi blev stormfötjust i denna nya bekanskap. då blev det full fart igen.

Denna lilla hornbeprydda prinsessa är numera livsfarlig i bilen och matte måste skaffa en bur!!!

Hon vet precis hur man plockar bort kuddarna vi satt upp som skydd för att fröken skall stanna i bagageutrymmet.

Så igår bestod kvällsmaten av en synnerligen välsmakande flerfärgsbroschyr! Lagom färdig till färdstopp.

Ut ur bilen passade hon på att ta sig en tur in grannens trädgård för att kolla läget och inne möttes hon av en överlycklig Turbo på besök.

Det blev att stoppa in Pippi på hennes hundrum för att hon skulle somna en stund. Det är för väl att vi har det att tillgå.


PippiLotta ...

Kan en hund heta så...!? Ja hävdar jag. Trots det faktum att man lärt sig att hundens namn skall vara tvåstavigt för att hunden lättare lär sig lystra till sitt namn. Hur kommer det sig då att lilla Pippi faktiskt reagerar snabbare på Pippilotta än på Pippi???  ... Fundera  på den du! ;)

Själv tror jag att det beror på att Pippilotta är "kärleksnamnet" det där som man använder när vi är gosiga, det namnet som man använder när vi leker och busar .

Vi använder båda namnen och hon lystrar på bäggen. Men när jag använde det långa Pippilotta namnet ljusar jag antagligen tonen något mer än vid enbart Pippi.  Antagligen en stor bidragande orsak?!



Miljöträning är viktigt...säger dom.

Alltså packade vi in oss i bilen och tog en tur till Floda centrum. Parkerade och ut hoppade en nyfiken Pippi. Kopplet är inga problem längre, förutom att det är för kort och inte töjbart verkar Pippi tycka i alla fall.

Underbart väder även om vinden bet ordentligt både i panna och kinder. Inne på torget mötte vi några bekanta både med hund och utan. Det var inga större problem att få Pippi att förstå att man inte hälsar hur som helst.

Att hälsa på valpjublande bekanta gick inte att undvika. :) ...

I Sävelången hittade hon änder och svanar. Vi gick riktigt nära dem och Pippi tittade nyfiket på dem en lång stund. Efter en snabb blick på mig satte hon sig ner. Som tack för det bjöds det på en godbit och så gick vi därifrån.
En mer eller mindre fullgasande cross körde förbi och Pippi höll på att sätta i halsen av förskräckelse... I en knappa 30 sekunder sedan skuttade vi vidare.
Grabben på crossen parkerade och återigen fick Pippi en fundersam blick. Alltså frågade vi om det var okey att nosa av vidundret....En självklarhet tyckte killen och passade på att hälsa lite på Pippi. Hon nosade snabbt av och sedan var den tråkig.

Dessvärre hade vi varken kamera eller telefon med oss idag. men hemma ligger en liten flattflicka utslagen med husse i soffan. :)

Vi har börjat valpkurs!

Självklart var Pippi en riktigt liten pärla. Men det tog henne säkert en haltimme innan hon tillsut lade sig ner under teorin. Att kissa innan kurstart var inte att tänka på. Alla dessa konstiga fyrbenta individer som såg så konstiga ut . de låter som Tiffy och Tanja men ser inte ens ut som dem, ...inte ens som Matte eller Husse...? Hmm...

Strax innan pausen kunde hon uträtta sina behov ute i alla fall, därefter fick hon göra sig bekant med de andra hundarnas dofter medan de var ute och tog en nypa luft. Hon nosade igenom varje plats mycket noggrant och när hon var nöjd gick vi ut till de andra igen.

Pippi fattade galoppen  med den gående kontaktövningen men hade lite bråttom att hinna hålla koll på alla andra valpar.

Inkallningen var inte heller några bekymmer och det var ju lite skönt...:)

Hon lärde sig också hur man tar sig fram till baksätet från bagagen. Inga problem alls, sedan sov man gott i mattes baksäte !!

En kväll på klubben

Pippi fick följa med till klubben på möte. det var spännande för där var också Nisse. En liten labbegosse på tio veckor. Pippi hade en svansföring som fick mig att tro hon var en katt. Svansen stod i det närmaste spikrakt upp. Men strax var leken i full gång.

" Kan man inte hålla ner svansen, så hon blir mindre kaxig"?! Funderade Gerd och höll ner svansen. Tror knappast det, men svansen sjönk i alla fall. :)



Det brottades hej vilt.




Frågan är bara vem är det som är kaxig nu?


Full fart i trädgården

Ja det kan man lugnt säga när Turbo, Pippis moster Kyra och Pippi drar igång.








En lärorik helg

I helgen har Pippi verkligen tränat på att gå i koppel. Och nu börjar hon bli tillräckligt bra för att vi skall börja med "riktig"  koppelträning. Det är en sak att kunna hänga med utan större problem och att kunna gå fint vid min sida. Så nu skall klickern plockas fram i eftermiddag.

Se så bra det går!


Se så bra det går!


Men det är klart de andra fick vänta in oss hela tiden....
På bilden väntar sonen Micke och maken Roffe, Tiffy, Tanja och Turbo.




Vi fick besök...

Min kompis och tillika hundälskaren Yvonne kom på besök och höll på att skrämma slag Pippi.  Tuffa Pippi sprang och gömde sig mellan Mattes ben när leken började bli lite för häftig. :)

Är det detta som kallas för Trekant?

Det går vilt till när Yvonne kommer på besök.

Då är frågan vem vinner??? :)



Nu har vi kommit med på valpkurs!

Jajjamensan, nästa torsdag bär det iväg till Alfa hundcenter i Stenkullen  http://www.alfahundcenter.se/

"Fröken" blir Karin Ström. Det här skall bli kul! Så länge sedan jag själv fick vara med på valpkurs!


Snö,snö,snö....Mera snö!!!!

Jag vill inte ha mer snö nu...Bort med den!!! Jag vill kunna gå i skogen utan att halka runt som bambi på hal is. Suck!  Nåja Det finns 3 stycken fyrbenta som är lyckliga över snön i alla fall.
Gamla Tiffy sig ett snöfnatt i morse och hör och häpna bjöd upp Pippi till en yrväderslek. De skuttade,hoppade och dansade runt som ganlingar. Det är ett tag sedan jag såg Tiffy så busig. Pippi var överlycklig och rusade efter snubblade,rullade runt, ramlade och var helt tokig av glädje.

                              Pippi undrar lite nyfiket vad det är för intressant Tiffy sysslar med.

Vad gör du Tiffy? Undrar Pippi.            


Livet med våra kära fyrbenta kan bli så långt, eller så oväntat kort....

En fyrbent vän somnade i lördags in så fridfullt i sitt hem. Jag har följt honom sedan han varit valp och gick valpkurs för mig.  Jag har sett hur han busat med sin matte, gjort sina egna grejer till sin mattes glädje och förtvivlan, mognat och blivit en så härligt kompis i sin familj... Osökt kommer jag att tänka på vad jag har framför mig med min gamla snart 13 åriga Tiffy och 8 åriga Tanja.

Tårarna rinner och det känns sorgligt en stund, så kommer ett litet yrväder tassande och lägger tassarna i knät och all sorg och djupa tankar förbyts så sakta till glädje, förväntan och framförsikt....

Mina vänner det gäller att glädjas åt våra vänner varje dag vi får ha dem hos oss, tiden kan bli så kort. 
                          

Tanja(Flatterhaft murder on the Link) 8,5 år Tiffany (Moonstruck if you say so) 13 år.


En spännande dag i skogen.

Idag styrde vi kosan till skogs. En glad liten Pippi skuttade glatt iväg allt mindre bekymrad av kopplet.(Tänk om det även hade gällt mig, koppeltrassel är det värsta jag vet. Gissa vem som ser till att det blir så hela tiden?!)
Bambi på hal is kunde gälla för både mig och hundarna. Förstår inte varför Roffe aldrig halkar???
Han menar att det beror på hur man sätter ner fötterna??? ... Jaha det finns ju så många sätt!?

Hur som helst hade vi tre lyckliga jyckar som skuttade omkring för glatta livet. Nåja, det var en lätt överdrift kan man nog säga. En av dem gick långsamt hela tiden, Tanja har antagligen halkat under gårdagen för nu haltar hon ordentligt. det märktes tydligt efter promenaden. Hon har riktigt ont min prinsessa. Så nu blir det Rimadyl och vila ett tag.

Jag och Pippi
 


En trött liten Pippi vilar med bästisen Tanja!



 


Hjälp Anneli,vad har du skickat för ett krutpaket till mig?

Hon växer så det knakar, min lilla Pippilotta. Lika karsk och frammåt som sin namne med de härliga flätorna!

Hon mopsar upp sig mot de gamla hundarna och oss tvåbenta rejält just nu. Men hon älskar att "jobba" och det gör jag med....Med henne alltså! :

Igår blev det en kort promenad vid vårt vackra NÄÄS slott. 


Vi tränade lite på inkallning och att följa med i koppel. Hon är suverän på att komma in på pipans inkallningssignal. Men så har vi tränat den vid varje måltid också.  Vid matdags visslar jag några ggr och serverar matskålen, trots att hon sitter/skuttar vid mina fötter. Superbra sätt att hjärntvätta sin valp på. ;) 
Nu kommer jag att gå över till att ropa "kom" och servera matskålen. 

Men det är så tröttande för vissa. :)


En ny länk

Min goa vän Birgitta har en jättetrevlig blogg om sin jaktlabrador Stella.

jaktlabradorer.blogg.se


Gå in där och ta en titt!

Nya tag Pippi

Jag kan förstå att Tiffy och Tanja är innerligt trötta på det lilla yrvädret vi släpat hem. Hon hänger dem i öronen och halsskinnet. Har en utomordentligt trevlig stund med att leka "nu biter vi i svansen"  så fort de viftar lite med den.
Nu har vi börjat träna lite på att hämta saker och lämna av. fungera hyfsat bra än så länge
Kompisen Suzanne har varit på besök med sin underbara Jaktgolden Goa

Tanja och Goa i lektagen

 Goa och Tanja i lektagen 
    


Pippi tar sig en tupplur på Goas mage.
                                          

 Pippi tar sig en tupplur på Goas mage.


Vi har varit på kalas, Dottern Kinna fyllde år. Det var en riktigt spännande upplevelse. På kalas var också "Moster" Kyra och Pudelpojken Turbo.Förra mötet med Turbo var ingen succe i hans ögon, något han klart och tydligt visade lilla fröken. Men detta var redan glömt, denna gång var hon litet mer intressant.

På bilden poserar vår lille fyrbenta prins Turbo !




Underbara "moster" Kyra! "Flatterhaft Nothing But The Best.



Hela kalasets kelgris.




Att få hem en liten valp...

 ... Är inte så lätt precis. Det är precis så jobbigt som jag misstänkte att det skulle bli. Kissepölar både här och där trots intentioner om att alltid hålla koll.

Ha, ha...  hålla koll när man har mellan 7 och åtta barn i åldrarna 2 - 5 hela dagarna. Jo,jo det skulle jag vilja se att någon klarar! I så fall är det bara att gratulera.

Inte nog med alla blöta fläckar, hon har ju tänder också den lilla illbattingen... De gör ont!!!  Dessutom älskar hon att provbita i gardiner, skor,ja allt.

De gamla hundarna börjar att acceptera henne. Tiffy börjar t o m hälsa vänligt på henne i stället för att morra så fort Pippi kom i närhet.

Tanja har börjat tröttna på att Pippi alltid vill sova på henne, bita i henne och sno allt hon har i munnen. Hon kämpar för att få det lilla monstret att respektera henne,....utan större framgång dessvärre.


 De ljuvliga små varelserna har små vita sylvassa vapen i munnen.


RSS 2.0